"Kampüs Dışı Erişim" nedir?

Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin kampüs içerisinde IP kontrollü olarak erişebildikleri elektronik bilgi kaynaklarına; (veritabanları, e-dergiler, e-kitaplar) kampüs dışından da erişimlerini sağlayan bir hizmettir.

"Kampus Dışı Erişim"den kimler yararlanabilir?

"Kampus Dışı Erişim" servisinden, lisans anlaşmalarının getirdiği gerekliliklere dayanarak; sadece Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personeli (Kastamonu Üniversitesi e-posta hesabı erişim bilgileri ile) yararlanabilmektedir.

Söz konusu servisi kullanabilmek için internet tarayıcınızda yapmanız gereken ayarlar aşağıda açıklanmıştır.

Üniversitemiz mensuplarına verilen ve kampüs dışı erişimde kullanılacak olan "kullanıcı adı" ve "şifre"nin bir başka kişi veya kişilerle paylaşılması yasaktır. Aksi halde, bir başkasının kullanımı ile, lisans anlaşmalarında yer alan yasal mevzuatlardan doğacak sorumluluklar kişilerin kendilerine ait olacaktır.